Historia
Vår klubb bildades i februari 1984 av sju entusiaster. Flera av dessa finns fortfarande kvar som aktiva. Vi började med att åka till Umeå en kväll i veckan under en termin för att lära oss squaredans. Vid den tidpunkten var squaredans en ganska ny företeelse. Idag, år 2000, har vår klubb cirka 80 medlemmar.
Vår klubb, Ö-viks squaredancers, är med i en organisation som heter Swedish Association of American Squaredance Clubs, SAASDC, och som är huvudförbund för alla squaredansklubbar i Sverige. Squaredans har blivit populär i Sverige och utvecklingen har därför skett snabbt med för närvarande cirka 150 anslutna klubbar och omkring 8.000 dansare.
Kurser
Klubben bedriver kursverksamhet varje termin, för närvarande på tisdagar och onsdagar. På dessa kvällar förekommer dansprogrammen Basic. Mainstream, Plus, A1 och A2. Kursböcker både på svenska och engelska finns att köpa till de olika dansprogrammen.1:a terminen Grundkurs i squaredans, call 1 - 34. Nästan varje höst startar en nybörjarkurs i klubbens regi. Kursen brukar starta i början av september och pågår under minst tio kvällar.